RSS

tragedi Mac…

04 Mar

Malam tadi, sekembalinya dari mengambil Mummy Twinkle & Mummy Summer ( baru beranak pada 1 mac lepas, 3 ekor), anak angkat Mummy Blink ( anak Mummy Twinkle) ntah camna terlepas dari sangkar…bayangkan kul 11 mlm dok terkejar2 menangkapnya semula….adoooiii…sib baik la tak susah sangat pun…
Pagi tadi, saya lepaskan di taman mainan ke semua anak-anak arnab kecuali anak Mummy Summer yang baru lahir. Seronok melihat mereka semua bermain-main, makan rumput dan terlompat-lompat. Saya kira ke semuanya ada 10 ekor..rupa-rupanya seekor anak Mummy Blink ( anak tunggal) dah xde (sepatutnya  11 ekor)…eh…ilang ke mana pulak…Nie mesti kes terlepas malam tadi, tapi tak perasan sebab dah malam buta. Hmm..xde rezeki la nampaknya nak melihat anak Blink membesar..Jadi sekarang nie, Mummy Blink cuma tinggal dengan 3 ekor anak angkatnya sahajalah…haaii..Blink..Blink.camna la leh terlepas pulak..mungkin sebab berat badan mereka dah  makin bertambah, jadi cage tu melendut dan ada lubang sket yang membolehkan mereka menyelit keluar….

 
Anak Mummy Kiko pulak ketika di kampung, telah dibaham dek kucing ketika adik ipar saya sedang memberi Kiko makan….kucing nie memang pantang ngan anak arnab…jadi diharap anda semua, berhati-hatilah dengan kucing sebab ianya merupakan musuh utama bagi anak-anak arnab…Total kematian anak arnab setakat ini ialah 4 ekor..kesemuanya angkara kucing durjana itu….ohhh….sedey nyer laa…

 
Kualiti sangkar harus dipertingkatkan lagi…tapi iyelah..ajal dan maut itu di tangan Tuhan…cage yang berjaring besar kesemuanya telah dibubuh jaring2 kecil..tapi, lain pulak yang berlaku…anak arnab terlepas keluar dan disambar dek kucing….

 
2 Comments

Posted by on March 4, 2011 in Al-kisah arnabku

 

Tags: , , ,

2 responses to “tragedi Mac…

  1. ivy

    March 5, 2011 at 6:59 pm

    mcm ‘ciken run’ dah plak si Blink2 ni yek… kasi gendut2 then terlepas..hehehe.. rabbit run lah ni..

     
    • dila muhsin

      March 6, 2011 at 9:31 am

      bukan Blink yang terlepas..anak dia yg usia 3 weeks…pastu kena ngap dek kucing la kot…sbb x jumpa…

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: