RSS

Fenomena Arnab Import

22 Feb

Holland Lop

Akhir-akhir ini saya lihat rakan-rakan yang membela arnab sedang giat mengimport arnab dari USA. Baka Netherland Dwarf (ND) dan Holland Lop (HL) menjadi pilihan utama. Arnab yang dibawa masuk dari sana sememangnya berkualiti tip top dan menawan sekali dan yang penting sekali mempunyai pedigree 3 generasi. Fenomena ini dapat merubah dan meningkatkan kualiti industri arnab di Malaysia. Tidak lama lagi, pertandingan pets quality show bolehlah seringkali diadakan. Setahu sayalah, ada Rabbits Pets Show pada bulan Jun di Klang, Selangor nanti.

Netherland Dwarf

Hajat dihati memanglah nak mengimport arnab juga, tapi kita beri laluan kepada rakan-rakan dululah…maybe satu masa nanti saya pun turut menjejaki langkah mereka. Wish me luck!!

 

 
8 Comments

Posted by on February 22, 2011 in Artikel Arnab

 

Tags: , , ,

8 responses to “Fenomena Arnab Import

  1. sipout

    February 22, 2011 at 10:48 pm

    takpe…next 6month rasenye tak perlu nk import lagi, kita tunggu je breeder skrg bred…lets supok our ownblood….line….hihihihih

     
    • dila -my-

      February 23, 2011 at 6:46 am

      hehe…iyelah…saling bantu-membantu tu penting…tp kalo import, leh pilih arnab idaman sendri..

       
  2. xazaquan

    February 23, 2011 at 10:54 pm

    Pembetulan….Show di Mid Valley, 4 Jun mengikut peraturan ARBA dan ada show utk local breed.

    Import: Mmg boleh pilih idaman hati, tapi still ikut availability, kalo xder, xdpt gak warna pilihan hati…huhuhu~

     
    • dila -my-

      February 24, 2011 at 9:25 am

      thanks Xazaquan….yup…ikut budget gak…hehe…kalo x dpt tgk pic rebits jer la..

       
  3. CikguSyah

    February 24, 2011 at 3:17 am

    Nama penuh rabbit show yang akan berlangsung di Mid Valley Exhibition Centre sempena Pet World 2011 pada 4 Jun 2011 nanti ialah :

    1st & 2nd ARBA Sanctioned Open All Breed Rabbit Show

    Harap maklum. Terima kasih.

     
    • dila -my-

      February 24, 2011 at 9:24 am

      thanks Cikgu…sori..saya tak ingat fullname Rabbit Show tu..

       
  4. Saiful

    February 25, 2011 at 12:16 am

    Pn Tuan Tanah takmo anto arnab masuk contest ker??lamabt lagi ni,sempat kot nk grooming arnab ni..huhuhuhu
    – ramai ottai2 yg dh pilih kaler2 yg besh,tgk pic pun dh gugur jantung…mgkn satu hari nanti bred kaler2 yg cool dh ade kat mesia…caiyok..

     
    • dila -my-

      February 25, 2011 at 10:50 am

      Amboi….berpuan pulak eh…erm..rebits ku itu blom layak lagik..nnti nk pi jugak rabbits show nie…nk tgk2 dlu…(kaji dlu sebelum bertanding….hehehe)

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: