RSS

Blink & Spike in da house!

16 Dec

My Blink & Spike Spike (kiri) , Blink (kanan)

Ibu : Turkish Angora, Bapa : Holland Lop

Birth : 8/9/2010, Taken : 13/12/2010

 

10hb yang lepas saya balik ke Perak, menghantar arnab, napier India dan EM-4. Jauh jugak arnab-arnab nie merantau..semoga bertambah sihat di tempat baru yea…

Sekembalinya dari Perak 13hb, dalam perjalanan ke Karak kami singgah sebentar di Ampang menemui rakan saya Ct untuk mengambil arnab seperti gambar di atas, Blink & Spike nama diberi ^_^…seronok sungguh apabila dapat memiliki arnab ini…sungguh comei dan gebu skali!

Blink (coklat) , ada sedikit kecacatan di telinganya kerana sejak lahir telah digigit dek ibunya…tapi no hal lah…janji rabbits nie cantik dan baka baik punyerr๐Ÿ™‚. Nanti anaknya yang lahir sudah tentu sempurna sifatnya. Blink nie, kurang mesra sket…hopefully lama-lama nanti oke la…Spike (itam) pulak begitu cepat menyesuaikan diri…manja..makan & minum oke, berselera…Blink nie makan & minum sket2 jer…pertama kali mereka ketemu dengan napier dan ulam raja..wah..sonok melihat mereka makan…Tapi, no more alfalfa hay or gold coins…hehe…pellet bengy tu saya campurkan dengan gold coins..bila da abih gold coins, bengy la sepenuhnya…๐Ÿ˜›

Seperti biasa, saya akan letakkan semua kanak-kanak (arnab usia 1-5bln) di taman mainan mereka…berkenal-kenalan la mereka…Alhamdulillah..semuanya baik-baik belaka…umur Blink & Spike nie baru berusia 3 bulan tapi telah menunjukkan ciri-ciri mahu mengawan…sangkar mereka saya asingkan..xleh la dok skali…hehe…nanti da cukup matang, baru leh di mengawankan dengan mummy rabbits sedia ada nie…

more pictures ada kat fanpages Rabbits Lover@Pencinta Arnab๐Ÿ˜‰

 

 
2 Comments

Posted by on December 16, 2010 in Al-kisah arnabku

 

Tags: , ,

2 responses to “Blink & Spike in da house!

  1. syamsye

    December 24, 2010 at 9:58 am

    mmg bertuahla blink dan spike ni bertuankan dila..hehe moga2 bykla ank2nya..dan comel2 belaka..

     
    • dila -my-

      December 25, 2010 at 8:03 am

      harapnya2 anak diorg lawa la jugak…

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: