RSS

Mood Raya Lagi…hehe…

21 Sep

Maaf bebanyak..lama sungguh tak updates blog nie…hampir 3 minggu dah…tapi Alhamdulillah, masih ada pengunjung ke blog saya ini, dari sehari ke sehari makin bertambah..raya kali nie saya balik ke Perak..tinggalkan arnab dalam 4 hari jugaklah…sehari sebelum balik raya, kami bertungkus-lumus memasang sistem perpaipan…tapi kurang berjaya kerana suami saya menggunakan getah bukan PVC..jadi ada la bocor sket…makanan saya dah suppy banyak2…cuma risau sket la bab air tu…

Sekembalinya kami ke rumah, semua arnab sihat-sihat jer…adik ipar pun ada gak menjenguk sekali-sekala..cuma memang 2 hari tinggal arnab camtu jer sebab diorang semua pi Grik, pastu pi Pulau Pangkor…cuti-cuti raya..kami pulak sempat lagi pi singgah kat Cameroon Highlands on da way nak balik Karak…sampai umah dalam kul hampir kul 11 mlm..badan memang penat teramat, tapi digagahkan jugak melawat arnab…

Bila jenguk jer arnab, terus badan segar-bugar…sebabnya dulu masa tinggalkan anak Mummy Twinkle dan Mummy Summer masih kecil lagi, baru berusia 7 hari..tengok-tengok aja selepas 4 hari tinggal, besar sungguh!! Sonok tak terkata! Kiko yang sakit pun, oke jer sihat alhamdulillah….Saya ada tangkap gambar anak-anak arnab nie, tapi ter’delete lak masa kat Cameroon Highlands…erm….dah besar semuanya…makin aktif berlari ke sana-sini….

Nie dia pic yang baru saya tangkap tadi… >> Anak Twinkle baru berusia 3 minggu

>> Summer bersama anaknya, 2 ekor da mati.

Ahad yang lepas 19hb September, rakan-rakan dari sekitar Pahang iaitu ahli fan Rabbits Lover@pencinta Arnab telah datang untuk beraya sambil melawat-lawat arnab…kami borak semuanya pasal arnab jer…seronok sungguh!!! Masing-masing pun dah menimang ‘cahayamata’..Yang paling kelakar, Si Nana yang sibuk nak mencari jodoh untuk ‘anaknya’ yang baru berusia 3 bulan dan ingin berbesan dengan Kak Syam…hehehe….

Part yang paling best pula, bila saya dapat sepasu pokok Akar Ginseng Jawa…terima kasih bebanyak pada Kak Ani dan Nana…jasamu tetap ku kenang…chewah!

>> Pokok akar ginseng jawa

 
3 Comments

Posted by on September 21, 2010 in Al-kisah arnabku, Arnab & Herba

 

Tags: ,

3 responses to “Mood Raya Lagi…hehe…

  1. Mona

    September 23, 2010 at 10:22 am

    Ada tak jenis netherland dwaft? sya minat betul nk beli

     
    • dila -my-

      September 28, 2010 at 8:57 am

      kawan sy ada nk jual ND..kalo x silap Rm450..

       
  2. syamsye

    October 12, 2010 at 12:35 pm

    xlame da bulan sebelas ni..haha xsabar da nak buleh menantu ni..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: