RSS

Arnab baru tiba…

29 May

Kebetulan dengan kehadiran 5 ekor anak kucing, kami dapat seekor arnab baru yang berwarna putih. Arnab nie agak takut dengan kehadiran manusia. Bila nak pegang mesti ada bunyi. Tapi bila saya gosok-gosok bahagian kepala, dia okla..Saya dapati ada luka sedikit di bahu kanannya, luka tu dah kering cuma bulu sahaja yang belum sembuh.

Apabila saya angkat pula, saya dapati kedua-dua kaki belakangnya mengalami ‘sore hock’ aka sakit tumit…

Punca-punca sore hock

  1. Permukaan keras jaring besi sangkar. Sepatutnya anda harus letak lapik di atas permukaan jaring sangkar. Bayangkan anda sendiri yang terpaksa hidup di atas jaringan-jaringan. Mesti rasa tak best…tak selesa..

more stories atau info lanjut leh refer kat cni laa..hehe..xde idea nak olah.. KLIK SINI – Masalah Sore Hock – Sakit tumit

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: