RSS

Lost n Found

23 Feb

Oh..oh..hari nie saya telah menjadi Resque Rangers..hehe..selepas menghantar anak saya, Syuhada yang berusia 4 tahun ke taska saya pun pergilah ke belakang rumah untuk memberi arnab makan dan rutin harian mencuci sangkar untuk dilakukan.

Wah!! sungguh terkejut apabila melihat sangkar Summer terbuka dan dia xde kat dalamnya.

Pertama di fikiran, ada orang curikah? Tapi mustahil…

Pintu sangkar tu terbuka..tapi camna pulak pencuri tu nak masuk dan curi sbb pintu pagar kunci..

Ketika sedang memberi makan kepada arnab-arnab yang lain, tiba-tiba terdengar macam something di longkang..

Summer dah jatuh ke bawah rupanya!!

Jadi, saya pun cepat-cepat keluar rumah ikut pintu depan, terpaksa tawaf 3 rumah jiran barulah sampai di belakang rumah. Kemudian saya pun terpaksa la membongkok ke bawah longkang untuk mengambilnya.

Bahagian belakang Summer habis kotor, nie mesti terjatuh dalam longkang. Kaki depan pun sama kotor gak..

Jadi, saya pun segera memandikan bahagian belakang Summer dengan menggunakan syampu herba. Bukanlah rendam terus ke dalam air, tetapiĀ  membasahkan bahagian yang terkena kotoran dengan syampu, berus dengan berus gigi [yg dah x pki lagi] dan bilas dengan air.

Kebersihan cuma 80%, ada la tinggal kesan-kesan hitam sket2..

Lain kali memang kena pastikan pintu sangkar ditutup betul-betul…very careless lah!!

 
Leave a comment

Posted by on February 23, 2010 in Al-kisah arnabku

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: