RSS

Dalam dilema..

17 Feb

Saya bercadang untuk balik kg di Perak..tetapi macam mana nak buat dengan 7 ekor arnab ni? nak bawak skali ke Perak jauh sangat. Sebelum nie jika balik kg, saya akan meninggalkan arnab saya (sebelum ini 4 ekor) di rumah mak mentua saya..

Masalahnya sekarang ini semua arnab dah besar-besar, jadi x bole disekalikan dalam satu sangkar..maknanya kena antar sebanyak 5 sangkar ke rumah mak mentua saya tu..erm..macam x logik dan agak sukar..

Saya sentiasa berfikir bagaimanakah caranya untuk buat auto-food-feeder. Saya pernah lihat di klinik haiwan, di situ ada jual auto-food-feeder untuk anjing dan kucing. Anjing atau kucing tersebut akan tekan dan makanan akan keluar, jadi boleh la dia makan.

automatic cat feeder >> Versi canggih cat feeder..

cat feeder>> Yang saya lihat di klinik haiwan

rabbit feeder>> Rabbit feeder, sesuai juga untuk small animal.

Agaknya ada jual kat Internet ker?  Sesapa ada idea camna nak buat bagitahu la saya ye..

Terima kasih bebanyak..

 
2 Comments

Posted by on February 17, 2010 in Al-kisah arnabku

 

Tags: , , ,

2 responses to “Dalam dilema..

  1. rentan

    February 17, 2010 at 10:03 am

    wahh x pernah lihat bende ni.. blh gak pk bg kucing aku ni..

     
    • dilamy

      February 17, 2010 at 10:19 am

      yup..auto feeder nie slalunya untuk anjing dan kucing..sure sonok aa kucing tu nanti..hehehe..thanks for visiting my blog🙂

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: