RSS

Selamat Datang!

18 Oct

salam sejahtera,

Blog ini khas untuk my cute little bunnies nie..segala perkembangan dan peristiwa yang berlaku akan dimuatkan di sini. Masalah-masalah kesihatan dan pemakanan yang baik juga turut dimuat supaya dapat dikongsi bersama dengan semua peminat-peminat arnab.

Ini adalah gambar arnab yang mula-mula sekali saya bela. Bubbles & Brownies. Tapi umur Brownies &  Bubbles tak panjang…kedua-duanya kini telah ‘pergi’. Meskipun begitu, Bubbles telah meninggalkan zuriat hampir 20 ekor gak😛

cute bunnies

Terkini arnab saya telah mencecah sehingga 30 ekor…tetapi ada yang telah dijual dan mengalami kematian. Kapasiti yang boleh saya bela tidak boleh melebih 30 ekor kerana ruangan yang agak terhad…Apabila anak-anak arnab telah berusia 2 bulan, jualan adalah dibuka kepada anda yang ingin membelanya.

Diam tak diam, rupanya telah lebih 1 tahun saya membela arnab…Alhamdulillah…dan saya sungguh seronok apabila melihat aksi-aksi mereka, terutamanya apabila anak saya bermain berkejaran dengan mereka…

 
8 Comments

Posted by on October 18, 2009 in My Bunnies

 

Tags: , , , ,

8 responses to “Selamat Datang!

  1. JR

    October 24, 2009 at 8:26 pm

    Nice blog!keep it up!

     
  2. dila -my-

    October 28, 2009 at 9:53 am

    thanks sudi singgah JR🙂

     
  3. Syed

    January 26, 2010 at 1:15 pm

    Salam kenal2.Kat JB ker,Area mana?

     
    • dilamy

      January 26, 2010 at 1:36 pm

      salam kenal..

      bukan kat JB..newhillz silap tu…saya kat Karak, Pahang..dlu study kat Skudai..

       
  4. Liyana

    February 16, 2010 at 3:59 pm

    rabbit! i paling suka rabbit and dalam perancangan nak beli sepasang tp fikir takda masa nak bela T_T and risau kucing i mmakan HAHA

     
    • dilamy

      February 16, 2010 at 4:16 pm

      oh..ada bela kucing ye? hehe..mmg ada risiko sket kalo bela kucing ngan rabbit..senang jer bela rabbit nie..saya lebih suka rabbit compare ngan kucing sbb najisnya tidak busuk..😀

       
  5. petwhizz

    August 24, 2010 at 12:41 pm

    Bangga dengan pencapain anda

     
    • dila -my-

      August 24, 2010 at 12:56 pm

      terima kasih🙂 tp saya pun masih dlm peringkat belajar lagi…

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: