RSS

Bubbles gi klinik for the 2nd time..

18 Oct

Hari nie gi klinik kat Melawati utk rawat bubbles…masa 1st gi klinik dlu masa raya ke 2..klinik kat Melawati semua tutup..last2 gi terus ke Cheras. Camna leh tau ada klinik yg open? Sbb nya saya dok search kat Internet..ingat kn ada vet kat Kuantan…tapi ye la masa raya semua vet tutup..cuma Cheras shj yg bukak…

wryneck

Masa yg 1st dlu..sian sgt tengok keadaan bubbles…kepala dia senget sebelah, xleh tegak..ingat kan sakit tengkuk ker..salah urat ker…dh bawak berurut kat Tok di Bilut, katanya dia x sakit..kalo sakit mesti masa urut dia meronta sakit..nie bubbles diam jer…jadi esk nya gi jugak ke Klinik di Cheras tu..doktor kata Bubbles kena trauma..brain damage..biasanya kalo dh jd camtu..ianya adalah permanent..umur Bubbles pun x pjg…masa tu rasa kecewa sesgt…tapi ye la..kita hanya berdoa yg terbaik or something miracle akan berlaku!

Dan alhamdulillah, baru2 nie nampaknya kepala bubbles dh tegak 90 darjah..cuma kadang2 jer senget 80 darjah..mata pun ok..xde ke bawah jer…syukur sesgt bubbles dh sembuh dari penyakit senget kepada aka wryneck/head tilt nie..

Utk kali ke2 nya tadi gi klinik utk rawat bubbles..ingat kn ada infections kat area misai,hidung dan mulut..sbb dh cuci pun mcm bau busuk jer…

Keputusan gi klinik tadi, doktor kata nie sbb dia makan tahi dia semula..(pelik gak sbb bunnies yg lagi 3 ekor..xde jd camtu)..doktor cuci jer tadik..pastu doktor kata bubbles kena kudis buta (cabis)..cuma saya perasan bulu kat area tengkuk  bubbles tu gugur..

Pastu bubbles kena dua suntikan…dan sapu cream jer..doktor kata penyakit kulit nie lambat sket sembuh..dlm 2 minggu gitu..

dh settle semua, shopping sket utk bubbles..beli bekas makanan..sblm nie bubuh dlm mangkuk..kadang-kadang mangkuk tu terbalik..makanan multivitamin dan deodorize (silap eja kot nie)..

payslip

hopefully bubbles akan pulih sepenuhnya🙂

 
Leave a comment

Posted by on October 18, 2009 in My Bunnies

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: