RSS

Aksi menarik my bunnies

26 Jan

Aksi menarik my bunnies

my bunnies>> Twinkle sedang makan daun serai

arnab cute>> Tweet sedang menikmati rumput fresh..

>> Silky

About these ads
 
9 Comments

Posted by on January 26, 2010 in Album

 

Tags: , ,

9 responses to “Aksi menarik my bunnies

  1. ieyda

    January 28, 2010 at 1:52 pm

    comelnyer…cam nerw nak kekalkan keputihan bulu arnab???

     
    • dilamy

      January 28, 2010 at 2:08 pm

      apa yang saya lakukan ialah sentiasa pastikan tiada sebarang kotoran di bulunya..jika ada, saya akan basuh segera dan bubuh spray syampu khas utk small animal (^_^)

       
  2. Fatin Nabilah

    February 8, 2010 at 3:37 pm

    kak rebit sy baru lahir kn anak , tp die tk bagi susu dekat anak die . but die sayang anak die ; jilat badan anak die , tp bila anak rebit sy cari puting mama die , nnti rebit sy tu terus bangun :( macamane nk bwt ekk ?

     
    • dilamy

      February 8, 2010 at 4:49 pm

      serius pengalaman nie akak xde lagi..semua arnab lom beranak lagi..tapi dlu masa akak pegi ke ladang arnab Hj Ismail di Kuala Selangor, staff di situ ada tunjuk cara untuk paksa ibu arnab susu kan anak dia..cuba fatin pegang ibu arnab tu dan biarkan anak arnab tu menyusu..

       
  3. areyou

    September 9, 2010 at 4:50 pm

    A,a kalau 1st time beranak memang ibu arnab xberapa pandai susukan ank.. tol ckp kak dila tu kena pegang ibu arnab n kte yg kne susukan baby tu kat mak dia.. dulu saya pun xtau tu sebab mati baby arnab sy.. tp 2nd time my lionhead rabbit beranak dia dah pndai susukan sendiri.. be makesure perut bby arnab tu dah putih n kembung dgn susu.. tu tandanye dia dah cukup la susu..selagi xkembung kena susukan lagi kat mak dia.. :)

     
  4. ramli

    December 3, 2010 at 10:45 pm

    akak bagi arnab akak mkn ape ye? tq..

     
    • dila -my-

      December 4, 2010 at 1:04 pm

      bg pellet bengy, ulam raja & napier india..juga EM-4 (minum)

       
  5. nia

    January 14, 2011 at 10:14 pm

    mm saya ada bela lionhead rabbit tapi kenapa dia x nak mkn then bulu dia tanggal2 pastu trus mati punca dia pon saya x tahu tlg jelskan yee

     
    • dila -my-

      January 15, 2011 at 7:04 am

      arnab tak nak makan adalah salahsatu tanda dia stress..setiap hari kena pastikan arnab makan dan minum seperti biasa. Bulu tanggal nie biasanya arnab yang cabut sendiri bulu tu sebab dia mengalami kegatalan. Mungkin arnab anda mengalami masalah kutu bulu.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: